Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σχόλιο της ΑΣΚ-ΟΤΑ για την επανατοποθέτηση των Δημοτικών Αστυνόμω


dimotiki astynomia2
Η ομηρεία που διήρκεσε μήνες για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι προσωρινοί πίνακες οδηγούν δεκάδες πρώην συναδέλφους μακριά από τον αρχικό τόπο διορισμού τους
και σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, σε θέσεις χαμηλότερες των προσόντων τους από τον φόβο της απόλυσης.
Τη στιγμή που 150 δημοτικοί αστυνομικοί απασχολούνταν τόσα χρόνια με διορισμούς πλαστών δικαιολογητικών(!), υπάρχει σοβαρή πιθανότητα απόλυσης για άλλους 250 που δεν διαθέτουν επαρκή προσόντα για επανατοποθέτηση λόγω άνισου τρόπου μοριοδότησης ή ορίου ηλικίας.
Ο αχταρμάς της τοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών είναι συνέχεια του θεάτρου του παραλόγου που άρχισε να παίζεται από το καλοκαίρι με την κατάργηση μιας από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες των Δήμων και δεν φαίνεται να έχει τέλος.
Παρόλα αυτά, μέσα στον προεκλογικό πυρετό που ανεβαίνει σιγά-σιγά: ο μνημονιακός κ. Σπηλιωτόπουλος μιλά για σύσταση ειδικού σώματος αστυνόμευσης και ο κ. Κακλαμάνης για νέο κλάδο στα πλαίσια της ΕΛΑΣ («όχι Γιάννη-, Γιαννάκη» δηλαδή!), παραβλέποντας ότι το πρόβλημα του παραεμπορίου είναι θέμα κυβερνητικής πολιτικής και μνημονιακών νόμων που αυτοί ψήφισαν.
Ταυτόχρονα, ο δήθεν αντιμνημονιακός κ. Καμίνης ήταν αυτός που επιχείρησε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου με απολύσεις σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών πετώντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση, αφού η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν δολοφονία εν μία νυκτί ελέω τρόικας…
Η κατακλείδα είναι ότι οι 3.000 συνάδελφοί μας ακόμη περιμένουν.
Η περιφρούρηση των θέσεων εργασίας και η διατήρηση των Υπηρεσιών στους Δήμους αλλά και του κοινωνικού χαρακτήρα τους παραμένει αίτημα και αναγκαιότητα.
Μέχρι την δικαίωση των αγώνων μας και την απόφαση του ΣτΕ, το αίτημα «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!» παραμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: