Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Το παράδειγμα του κυρίου ΚαμίνηFOSPHOTOS / Alexandros Katsis
Η συναλλαγή και τα ρουσφέτια είναι μία από τις μεγάλες πληγές της χώρας και παρ’ ότι χρόνια τώρα, όλοι οι πολιτικοί τα καταγγέλλουν φραστικά, στην πράξη εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή πρακτική τους
Είναι σε όλους μας πολύ γνωστή και οικεία. Αντί για αξιοκρατία και εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους, επικρατεί ο νόμος της μπανανίας: Στους φίλους τα πάντα, στους εχθρούς τίποτα, για τους «απ’ έξω» ο νόμος».Οι πολιτικοί φίλοι ζητούν εξαιρέσεις από τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν για τους άλλους, προσλαμβάνονται σε περιζήτητες θέσεις χωρίς διαγωνισμούς και συχνά χωρίς να διαθέτουν καν τα προσόντα. Η αποκορύφωση της πρόκλησης είναι ότι συχνά τέτοιοι άνθρωποι μας κουνάνε και το δάχτυλο ή βγάζουν λόγους υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.
Κάπως έτσι συμβαίνει και με το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος φιλοτεχνεί το προφίλ του εκσυγχρονιστή-μεταρρυθμιστή, που κόπτεται υποτίθεται για την αξιοκρατία ενώ έχει διορίσει σε θέσεις κλειδιά κολλητούς και κουμπάρους.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984», στον οποίο τοποθέτησε ως επικεφαλής τον άνθρωπο που είχε υπεύθυνο γραφείου τύπου στην προεκλογική του εκστρατεία. Διόρισε δηλαδή στη θέση για την οποία θα έπρεπε να επιλέξει ένα δημοσιογράφο όσο πιο ανεξάρτητο γίνεται, τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την προπαγάνδα του. Αλλά ας το προσπεράσουμε κι αυτό για να πάμε παρακάτω, παρότι πρόκειται για κλασική συμπεριφορά τύπου μπανανίας.
Ο αγαπητός φίλος (του δημάρχου) κ. Καμπύλης, δε διέθετε όμως τα προσόντα, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, έπρεπε να διαθέτει διευθυντική εμπειρία, που δεν διέθετε, και πτυχίο πανεπιστημίου, που επίσης δεν διέθετε. Τι έκανε ο κ. Καμίνης; αρχικά αγνόησε τον κανονισμό και στη συνέχεια όταν εκφράστηκαν διαμαρτυρίες, τον άλλαξε, ώστε να μην είναι απαραίτητο το πτυχίο.

Φανταστείτε λοιπόν το παράδειγμα του κ. Καμίνη να ακολουθήσουν όλοι οι υπουργοί και όπου θέλουν να διορίσουν φίλους ή συνεργάτες τους σε δημόσιες υπηρεσίες, να αγνοούν τους κανονισμούς που ορίζουν τα προσόντα.

Όλα αυτά στη λογική του «δε βαριέσαι». Η κατάργηση των κανόνων όμως, ισχύει μόνο για «τους δικούς μας», τους «κολλητούς». Για δοκιμάστε να προσληφθείτε (χωρίς μέσο) σε κάποια θέση του δημοσίου για την οποία απαιτείται πτυχίο, χωρίς να το διαθέτετε… Δεν έχετε καμία ελπίδα. Ο φίλος του κ. Καμίνη όμως είχε.
Αν κάποιος απευθυνόταν σε πολιτικό, δήμαρχο κτλ ζητώντας του να τον διορίσει κάπου, αγνοώντας τα προσόντα που ορίζονται ως απαιτούμενα, και αυτό γινόταν γνωστό, όλοι θα καταδίκαζαν μία τέτοια συμπεριφορά.

Οι κ.κ Καμίνης και Καμπύλης ωστόσο, θεωρούν ότι μπορούν να αποτελούν εξαίρεση, περιφρονώντας όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους και τα «κορόιδα».
Η ειρωνεία είναι ότι στο πλαίσιο του σόου της «μνημονιακής μεταρρύθμισης» ο δήμαρχος δήλωνε με ζήλο ότι θα απολύσει από το δήμο κάθε υπάλληλο που διορίστηκε χωρίς να έχει τα προσόντα.
Στην Ελλάδα του «ωχ αδερφέ» ο κ.Καμίνης που υπερασπίζεται τα μνημόνια, την τρόικα και τις μεταρρυθμίσεις, διόρισε ως διευθυντή του δημοτικού ραδιοφώνου τον υπεύθυνο για την προπαγάνδα του (κι ως τέτοιος λειτούργησε, αποκλείοντας κάθε αντίθετη φωνή). Δεν επέλεξε τον καλύτερο δημοσιογράφο, ούτε τον καλύτερο μάνατζερ, ούτε έκανε διαγωνισμό, ούτε αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να εξηγήσει με ποια κριτήρια τον επέλεξε. Αλλά όπως έλεγε κάποτε και μια άλλη ψυχή -που είχαμε ψηφίσει για να την αλλάξει – αυτή είναι η Ελλάδα.

Διαβάστε και:

Αποκάλυψη: O Παράνομος κύριος Καμπύλης

Γιατί κωφεύετε, κύριε Δήμαρχε;
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014
© 2010-2014 ThePressProject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: