Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πρωταπριλιάτικη Ιστορία

Είναι ένα συνηθισμένο πρωινό Τρίτης, μόλις έχω φτιάξει τον καφέ μου και έχω ανοίξει την τηλεόραση σε πολύ χαμηλή ένταση,  σε αναμονή να ετοιμαστεί η μικρή μου η κόρη, για να την πάω στο σχολείο
και στην συνέχεια να πάω και εγώ στην εργασία μου στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι λοιπόν με αρκετή βαριεστημάρα  και μην έχοντας τίποτα άλλο να κάνω, ξεκίνησα να κάνω ζάπινγκ στα κανάλια, της τηλεόρασης, κάποια στιγμή βρίσκοντας την πρωινή ζώνη του  ΣΚΑΙ με εκείνους του 2 δημοσιογράφους που το παίζουν αμερόληπτη φιλομνημονιακοί, έχει βγει μια λεζάντα στην οθόνη της τηλεόρασης με το μήνυμα έκτακτη είδηση από το Μέγαρο Μαξίμου, η εικόνα του σταθμού είναι χωρισμένη στα δυο αριστερά εμφανίζεται το πάνελ των 2 δημοσιογράφων και δεξιά εμφανίζεται ο δημοσιογράφος του σταθμού που βρίσκεται έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος κρατώντας ένα χαρτί στο χέρι κάτι διαβάζει. Δυναμώνω την ένταση της τηλεόρασης και ακούω .....
Η κυβέρνηση σε έκτακτη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς της κυβέρνησης αποφάσισε και κοινοποίησε τα παρακάτω και προς την Τρόικα αλλά και προς την Commision :

  • Την διακοπή κάθε συζήτησης με την Τρόικα, καθώς υπήρξε αδιέξοδο στις συνομιλίες λόγω διάστασης απόψεων σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Οικονομία.
  •  Συγκεκριμένα η Ελληνική Κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τις απολύσεις στο Δημόσιο και το ξεπούλημα Δημόσιων Οργανισμών σε Ιδιώτες καθώς ένα τέτοιο μέτρο θα μειώσει τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου με άμεσο αποτέλεσμα μακροχρόνια το Ελληνικό Κράτος να αδυνατεί να εφαρμόσει Κοινωνική Πολιτική όπως την:                                                                           Δωρεάν Παιδεία,                                                                                                             Κοινωνική Ασφάλεια,                                                                                             Συνταξιοδότηση των εργαζομένων.
  • Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την πρόταση της Τρόικας που αφορά τις Ομαδικές Απολύσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα καθώς ένας τέτοιο μέτρο θα αυξήσει την ανεργία στην χώρα που ήδη μαστίζεται από τη υψηλή ανεργία.
  • Η Ελληνική Κυβέρνηση καταγγέλλει την Τρόικα που δεν δέχτηκε την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού Επιτροπής  που θα υλοποιηθεί με τα παρακάτω βήματα : 1. Σύσταση Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους της Χώρας  αποτελούμενη από διεθνώς καταξιωμένους οικονομολόγους με σκοπό να καθοριστεί πιο είναι το πραγματικό χρέος και πιο το επαχθές. 2. Από το χρέος που θα καθορίσει η Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους θα πρέπει τουλάχιστον το 50% να διαγραφεί και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί  με ρήτρες ανάπτυξης όπως έγινε με την Γερμανία μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Μετά από αυτά η Κυβέρνηση ζήτησε η Τρόικα να αποχωρήσει από την Ελλάδα και να επανέλθει μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο για συζήτηση και μέχρι τότε μονομερώς καταγγέλλει τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα και σταματάει την αποπληρωμή των δόσεων όπως ορίζονται από αυτά. 
  • Η Ελληνική Κυβέρνηση ζητάει συγνώμη από το Ελληνικό λαό για όλα τα δεινά που του προκάλεσαν οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια καθώς τα αποτελέσματα αυτών όχι μόνο δεν βοήθησαν στην ανόρθωση της οικονομίας αλλά δημιούργησαν πολλά κοινωνικά προβλήματα όπως : Αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, υπογεννητικότητα, φτώχεια τουλάχιστον στο 40% του πληθυσμού, μαθητές στο Δημοτικό να λιποθυμούν από την πείνα, αύξηση των περιστατικών υγείας όπως εγκεφαλικά, ανακοπές καρδιάς,....
  • Στην περίπτωση που η απάντηση των δανειστών μέσω της Τρόικας είναι αρνητική τότε η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στην ζώνη του euro,ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει ο ίδιος για τον μέλλον του.
  • Η Ελληνική Κυβέρνηση με βάσει τα παραπάνω ζήτησε επίσης από τους κυρίους Ράχεμπαχ και Φούχτελ να αποχωρήσουν από την Ελλάδα καθώς..... "Μπαμπά έτοιμη είμαι θα πάμε στο σχολείο;" και τότε συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά ήταν της φαντασίας μου σκέψεις και όχι πραγματικότητα, το θαλασσινό κανάλι δεν είχε κάνει καμία σύνδεση με το Μέγαρο Μαξίμου αντιθέτως οι 2 δημοσιογράφοι του έπαιρναν συνέντευξη από εκείνο το υποκείμενο τον Φασίστα Υπουργό Υγείας  ναι ναι αυτόν που είπε ότι σιχαίνεται τους Κομμουνιστές, αυτόν που διέλυσε την υγεία και έχει οδηγήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας συνταξιούχους και μη  σε απόγνωση και στον θάνατο όσους δεν έχουν ασφάλεια. 
Άλλωστε το Ημερολόγιο έδειχνε 1/4/2014 ημέρα Τρίτη. 
Όμως αυτή η φαντασίωση δεν είναι τίποτε άλλο από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για την Ελλάδα που θέλει να δημιουργήσει.

       Γιάννης Χατζηευστρατίου
Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού,
    Οργάνωσης & Πληροφορικής


Δεν υπάρχουν σχόλια: