Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ (19) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:οικ.16326/23-4-2014







_________________________________________________________________________________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΡΙΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.:164/24-4-2014


                                                                                     Αθήνα, 24 Απριλίου 2014
                                                                                     
                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 164 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατάργηση αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, σε βάρος των συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα στην Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 928/14-4-2014), η οποία τροποποιεί την παλιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (αριθμ. 2/13917/0022/17-2-12 ΦΕΚ 414/Β),  προβλέπονται τα εξής :

«...Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 2/13917/0022/17−2−2012 (ΦΕΚ Β΄) Κ.Υ.Α...»

Η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη και έξω από κάθε λογική, αφού είναι γνωστό πως ελάχιστοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται στο Δημόσιο με «μόνο τυπικό προσόν διορισμού» μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.
Επιπλέον, η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπ’ αριθμ. 2/13917/002/17-2-2012 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αναγνωρίζονται οι μεταπτυχιακοί τίτλοι για τη μισθολογική εξέλιξη των συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά, άμεσα, την ανάκληση της παραπάνω απόφασης που περικόπτει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των χαμηλά αμειβόμενων στο Δημόσιο.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

_________________________________________________________________




Δεν υπάρχουν σχόλια: