Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση ΔΑΣ ΟΤΑ για επίσκεψη Κασιδιάρη στον Δήμο και συνάντηση με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ

Δ.Α.Σ. Σ.Ε.Δ.Α. - Δυνάμεις του


Αθήνα 14 Απρίλη 2014


Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον ορισμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ όπως η διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας (ΣΕΔΑ), που θεώρησε αυτονόητη υποχρέωσή της να υποδεχτεί στα γραφεία του Συλλόγου τον υπόδικο Χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη.

Αυτή η πράξη αποτελεί την τελευταία σειράς ενεργειών που αποδεικνύουν τους συγγενικούς δεσμούς ανάμεσα στη ΔΑΚΕ (ΝΔ) και στη Χρυσή Αυγή. Είχε προηγηθεί προ καιρού χαιρετισμός του Κασιδιάρη σε συγκέντρωση της τότε Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και στο χώρο της καθαριότητας, με υποδοχή από συνδικαλιστές με ανθοδέσμη !! Και το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν βίντεο υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο οποίο κάποιοι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» εργαζόμενοι του Δήμου μαθαίνουν να χαιρετούν ναζιστικά μέσα στα γραφεία του Σωματείου Οδηγών.
Ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ Πολυμερόπουλος, ο οποίος παρουσιάζεται για ψηφοθηρικούς λόγους κατά καιρούς σαν ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, ενίοτε «ξεχνιέται» και δείχνει τις προτιμήσεις του. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτησή του στις 11 Ιουνίου 2009 σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Εγώ υπήρξα ανέκαθεν αντικομουνιστής και το χειρότερο για μένα που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχω οποιαδήποτε σχέση με τον κομουνισμό, διότι θεωρούσα το χειρότερο πράγμα να έχω σχέση με τον κομουνισμό, γιατί θεωρούσα ότι είμαι ακέραιος, αξιοπρεπής, θεωρούσα ότι είμαι ελληνοπρεπής και θεωρούσα ότι αυτά τα οποία πρέσβευα είχαν σχέση με την πραγματικότητα». Έτσι και με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης Κασιδιάρη παραμένοντας σταθερός στις απόψεις του δήλωσε: «Οποιοσδήποτε έρθει εδώ πέρα, εμείς τον δεχόμαστε. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει, μου είναι εντελώς αδιάφορο». Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια και άλλοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στο ΣΕΔΑ, εκφράζοντας την προτίμησή τους στην υποψηφιότητά τους για το Δήμο της Αθήνας.
Βέβαια ο Πολυμερόπουλος και η Διοίκηση του ΣΕΔΑ δεν έδειξαν την ίδια «αντικειμενικότητα» όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ, αφού σε κάθε ευκαιρία εξαπέλυαν λυσσαλέα επίθεση ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας και γενικότερα, να βγάλουν συμπεράσματα και να απομονώσουν τόσο τους Χρυσαυγίτες-φασίστες, όσο και αυτούς που τους στηρίζουν άμεσα η έμμεσα, προφασιζόμενοι την «ισότιμη αντιμετώπιση όλων». Να μην επιτρέψουμε να πατήσουν ξανά το πόδι τους σε εργατικό Συνδικάτο η άλλο μαζικό φορέα, οι θιασώτες του ναζισμού, του ρατσισμού και του αντικομμουνισμού. Να αποκαλύπτουμε το ρόλο τους ως «μπράβοι» της εργοδοσίας και των κομμάτων της, προκειμένου να περάσουν τα εφιαλτικά αντεργατικά σχέδια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: