Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:394/22-4-2014


                                    Αθήνα, 22 Απριλίου 2014

                                    Αριθμ. Πρωτ.: 394




                                                                            Προς:
                                                                            Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής
                                                                            Ασφάλισης και Πρόνοιας
                                                                            κ. Γιάννη Βρούτση
                                                                            Σταδίου 29
                                                                            101 10 – Αθήνα

                                                                            Κοινοποίηση:
                                                                            Πανελλήνιο Σύλλογο
                                                                            Υπαλλήλων Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.
                                                                            Ηπείρου 38
                                                                            104 37 – Αθήνα 

Κύριε Υπουργέ,

Με την ψήφιση και εφαρμογή του Ν.4254/2014 προχωρήσατε στην κατάργηση του Ο.Π.Α.Δ. και του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και επομένως και των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ο.Π.Α.Δ., όπου εξυπηρετούντο οι Δημόσιοι και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι.
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, τις αρμοδιότητες των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ο.Π.Α.Δ. τις μεταφέρετε στα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ασφαλισμένων στον Ο.Π.Α.Δ.
Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πιο πάνω, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο στη θέση των καταργούμενων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ο.Π.Α.Δ., να συσταθούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Τμήματα εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον, θα αναλογιστείτε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πολιτική σας και θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημά μας προκειμένου να μειωθεί έστω η ταλαιπωρία μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                                                           Γιάννης Τσούνης
________________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΙΤΑΝΙΑ»-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 52-ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:«ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ:ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ, Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ».
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:397/23-4-2014


                        
Αθήνα, 23 Απριλίου 2014

Αριθμ. Πρωτ.: 397


Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,

Με πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιήθηκε μελέτη-έρευνα με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στα Δημόσια Αγαθά και το ανθρώπινο δυναμικό της», η οποία θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιήσει το Κοινωνικό Πολύκεντρο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Ημερίδα έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2014, στις 9.30 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52-Αθήνα).

Μόλις ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του προγράμματος της Ημερίδας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καθώς και τον τρόπο υποβολής της δήλωσης συμμετοχής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας με τη μαζική παρουσία τους να αλλάξουν την ατζέντα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, προβάλλοντας τα πραγματικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας και των εργαζομένων, που κάποιοι προσπαθούν να εξαφανίσουν.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                           Γιάννης Τσούνης
_____________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4258/2014 ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΣΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:399/23-4-2014


                                             Αθήνα, 23 Απριλίου 2014

                                             Αριθμ. Πρωτ.: 399




                                                                                     Προς:
                                                                                     Συλλόγους-Μέλη
                                                                                     της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με το Νόμο 4258/2014 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 94/14-4-2014), «Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 31 περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

Αναλυτικά το άρθρο 31 του Ν.4258/2014 περιλαμβάνει:
1.       Εγκρίσεις που έχουν δοθεί σε Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού και σε Ν.Π.Ι.Δ. της Αυτοδιοίκησης, κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006 όπως ισχύει, ή κατά τις διατάξεις του άρθρου 12, παρ.14 του Ν.4071/2012 από 1-1-2013 έως 31-12-2013, μπορούν να υλοποιηθούν έως 31-12-2014.
2.       Το προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού που ανήκει σε υπηρεσίες καθαριότητας, οι οποίες λειτουργούν, σύμφωνα με το Νόμο, σε εικοσιτετράωρη βάση, δεν εμπίπτει στον περιορισμό των δεκαέξι (16) ωρών, κατά μήνα, που προβλέπεται από το άρθρο 20, παρ.1 του Ν.4024/2011.
Για το ανωτέρω προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας το σχετικό όριο για υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, καθώς και κατά τις νυχτερινές ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ώρες κατά μήνα.
3.       Τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα παρελθόντων ετών που δεν έχουν χορηγηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου αποτιμώνται σε χρήμα σύμφωνα με την τιμή του διαγωνισμού και αποδίδονται με τις εξής προϋποθέσεις:
α. Να έχουν πραγματοποιηθεί διαγωνισμοί και να έχουν κηρυχθεί άγονοι λόγω μη συμμετοχής προμηθευτών ή οι τελευταίοι να έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι με υπαιτιότητά τους.
β. Να αναγνωρίζεται η οφειλή προς τους εργαζόμενους από τον οικείο Ο.Τ.Α.
γ. Να υπάρχουν οι αντίστοιχοι κωδικοί και οι αντίστοιχες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των Ο.Τ.Α.
δ. Να δύναται η καταβολή τους έως δώδεκα μηνιαίες δόσεις.
4.       Αποσπάσεις υπαλλήλων σε φορείς Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έλαβαν χώρα μετά την ισχύ του Ν.3528/2007 και μέχρι την ισχύ του παρόντος, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 64 του Ν.1416/1984 (Α’ 18), θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν, από την έκδοσή τους, επιτρεπτά, κατά τις διατάξεις αυτές και εφόσον η νομιμότητά τους δεν πάσχει από άλλη αιτία, επιπλέον δε δεν έχουν ανακληθεί ή ακυρωθεί δικαστικά, παράγουν όλες τις νόμιμες συνέπειες.»

Παρακαλείστε για την ενημέρωση των υπηρεσιών του Δήμου σας όσο και των συναδέλφων που οι πιο πάνω διατάξεις τους αφορούν.

Τέλος με αφορμή την ψήφιση των πιο πάνω διατάξεων που ήταν πάγιο αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Ν.4024/2011, διαμορφώθηκε ένα νέο είδος συνδικαλισμού. Αυτό της εποχής των «μαυρογιαλούρων» που σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση βάζει σε αμφισβήτηση ακόμα και την ίδια την εργασιακή μας υπόσταση και οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική, λειτουργική και θεσμική κατάρρευση κάποιοι θριαμβολογούν ότι «με τη νομοθετική ρύθμιση βρήκαν λύση δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κλάδου των τελευταίων ετών».
Δεν ξέρουμε αν η διάταξη ψηφίστηκε «κατόπιν ενεργειών» του Μιχελάκη, του Σπηλιωτόπουλου, του Κακλαμάνη ή της νέας Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εσωτερικών. Ένα είναι σίγουρο όμως ότι, ο συνδικαλιστικός κατήφορος κάποιων δεν έχει τελειωμό.
Όταν με την απουσία τους από τις δράσεις και τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία τετραετία, προσπαθούν με τακτικές «μαυρογιαλούρου» να δώσουν προεκλογικά ανάσες ζωής σε μια συγκυβέρνηση που παραπαίει. Ας γνωρίζουν λοιπόν πως εκείνοι που ψήφισαν προκειμένου να αυξηθεί το ανώτατο όριο για υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες από 16 σε 30 ώρες προκειμένου να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες Καθαριότητας λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού (τάζοντας «ψίχουλα» στους εργαζόμενους), την ίδια στιγμή ψήφιζαν διάταξη που θα επιτρέπει πλέον την εκχώρηση των ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ προκειμένου να συνάπτονται συμβάσεις με ιδιώτες για την άσκηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Μας οδηγούν στην απόλυση και κάποιοι «πανηγυρίζουν» για «ψίχουλα»!!!
Ο βασικός στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων είναι ένας: Η ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα που μας έχει οδηγήσει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση και χιλιάδες εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. (Σχολικοί Φύλακες, Δημοτικοί Αστυνομικοί) στην απόλυση, ενώ με την περίφημη αξιολόγηση (Ν.4250/2014) προετοιμάζεται η δεξαμενή νέων χιλιάδων απολύσεων.
Άλλωστε, η ιστορία έχει δείξει ότι στις δύσκολες ώρες των αγώνων των εργαζομένων κάποιοι όχι μόνο ήταν απόντες αλλά και ριψάσπιδες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας



Θέμης Μπαλασόπουλος                                                           Γιάννης Τσούνης
________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: