Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:449/6-5-2014

                                                  Αθήνα, 6 Μαΐου 2014

                                                  Αριθμ. Πρωτ.: 449





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τον πραγματικό πολιτικό στόχο της κυβέρνησης σε σχέση με τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στην αναβάθμισή της, αλλά στην πλήρη υποταγή της στην εκάστοτε εξουσία.

Οι αθρόες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, η κατάργηση των Δημοσίων αγαθών και η ιδιωτικοποίηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι το μέσο υποταγής και τρομοκράτησης κάθε ανεξάρτητης φωνής μπροστά στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην κυβερνητική αυθαιρεσία.
Ένα ακόμη μέτρο αυταρχισμού και τρομοκράτησης είναι και η εφαρμογή της νέας «προκατασκευασμένης αξιολόγησης» που εξαρχής θέτει τέτοιες προδιαγραφές προκειμένου τουλάχιστον το 15% των εργαζομένων κάθε χρόνο να θεωρούνται ανεπαρκείς, κινδυνεύοντας άμεσα με διαθεσιμότητα-απόλυση και βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει την κάθετη αντίθεσή της στην «δήθεν αξιολόγηση» του «Υπουργού των Απολύσεων» κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως θα αγωνιστεί προκειμένου οι επίμαχες διατάξεις του Ν.4250/2014 να μην εφαρμοστούν στην πράξη, να μείνουν στα χαρτιά.
Η εφαρμογή της συγκριτικής «αξιολόγησης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποσύνθεση, ανθρωποφαγία, κατάλυση της συλλογικής προσπάθειας, υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Σε αυτή την κατεύθυνση και αποφασισμένοι να μην ενεργήσουμε και να μην επιτρέψουμε την ανθρωποφαγία και την προωθούμενη «δουλικότητα» και χαφιεδισμό στους χώρους εργασίας, καλούνται όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκτός από τη σύγκλιση εκτάκτων Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις μη εφαρμογής της συγκριτικής «αξιολόγησης», να προχωρήσουν άμεσα σε συλλογή υπογραφών ενάντια στην διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» με βάση το επισυναπτόμενο υπόδειγμα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
          Ο Πρόεδρος                                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                                    Γιάννης Τσούνης

___________________________________________________________

ΣΧΕΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».
ΑΘΗΝΑ-6 ΜΑΙΟΥ 2014


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ………………………...

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εργαζόμενοι του Δήμου ………………………, δηλώνουμε αποφασισμένοι με οποιοδήποτε τρόπο να αγωνιστούμε για την κατάργηση των διατάξεων του Ν.4250/2014 «Διοικητικές απλουστεύσεις. Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα. Τροποποιήσεις διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις», (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 74/26-3-2014), που αφορούν στην προκατασκευασμένη «αξιολόγηση».

Δεν θα συνεργήσουμε και θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους χώρους εργασίας τη μη εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης», που με την θέσπιση υποχρεωτικής ποσόστωσης οδηγεί σε ανθρωποφαγία, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδες συναδέλφους.

Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ




















































Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ

































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: