Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να εξοντώσει το συνδικαλιστικό – εργατικό κίνημα

Η συγκυβέρνηση εξαντλώντας όλα τα μέσα που τις δίνει η εξουσία που κατέχει, προσπαθεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όσους αντιδρούν και αντιστέκονται στην αυταρχική και βάρβαρη πολιτική της, ποινικοποιώντας τους αγώνες τους και «βαπτίζοντας» ένοχους τους εκπροσώπους τους.

Η αδυναμία να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί του Δημάρχου Νεάπολης - Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδη για πρόκληση επεισοδίων και να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ στις 13 Οκτώβρη 2011, κατασκεύασαν ένοχο τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συμμετείχε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας και τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση.


Είναι ξεκάθαρο ότι η δικαιοσύνη χρησιμοποιείται πάλι ως εργαλείο εξόντωσης του συνδικαλιστικού – εργατικού κινήματος που εναντιώνεται στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της εθελόδουλης στους δανειστές κυβέρνησης προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που τους έχει δώσει.

Όπως όμως είναι και ξεκάθαρο στους εργαζόμενους ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν καταστέλλονται οι αγώνες τους για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης όσα αθέμιτα και αυταρχικά μέσα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση από θέση ισχύος.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Στην προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη συγκυβέρνηση και όσους τη στηρίζουν εντάσσεται η παραπομπή σε δίκη του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμη Μπαλασόπουλου με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού» και «υπαίτιου» των επεισοδίων της 13ης Οκτωβρίου 2011 σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη.
Η δίκη του Θέμη Μπαλασόπουλου έχει ορισθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων-κτίριο 2-αίθουσα 4). Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. βρίσκεται κατηγορούμενος γιατί κατά τα επεισόδια στην Κ.Ε.Δ.Ε. την 13η Οκτωβρίου 2011 δεν… εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας αυτών που ισχυρίζεται ο κ. Δανιηλίδης ότι του επιτέθηκαν.
Κρίθηκε λοιπόν ότι αφού δεν εντοπίστηκαν αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη έπρεπε να κατηγορηθεί και να συρθεί σε δίκη ο κ. Μπαλασόπουλος ως «ηθικός αυτουργός» και «υπαίτιος». Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά οι αγώνες των εργαζομένων.
Η συγκυβέρνηση αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πώς χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, που κρίνεται το πολιτικό της μέλλον αλλά και το μέλλον του Ελληνικού λαού.
Η απάντηση πάντως από την πλευρά των εργαζομένων είναι πώς δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και τρόικα και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: