ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Σ.Ε.Δ.Α. 6/3/2014
Η ΑΣΚ-Ενωτικό ψηφοδέλτιο στις 28/2/2014 με αίτηση προς τον Πρόεδρο και Γραμματέα ΣΕΔΑ, ζήτησε έκτακτη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων :
1) Ενδοδημοτική κινητικότητα
2) Το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση υπαλλήλων
3) Έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων του σωματείου και λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις
Την Τρίτη στις 4/3/2014 η ομοσπονδία είχε καλέσει τα μέλη των σωματείων στα γραφεία της για για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις στις 12 Μαρτίου καθώς και μια 48ωρη 19-20 Μαρτίου μαζί με την ΑΔΕΔΥ για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ όπου ζήτησε από τα σωματεία έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μελών τους και μαζικότητα στις κινητοποιήσεις.
Την Πέμπτη 6/3/2014 μετά από το αίτημα της ΑΣΚ- Ενωτικό ψηφοδέλτιο συγκλήθηκε το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Α. για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων :
Η ΑΣΚ έκανε εισήγηση στην οποία:
1) Αναφέρθηκε στην καταληκτική ημερομηνία 6/3/2014 που το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε ορίσει στου Δήμους να απαντήσουν αν θα είναι φορείς ενδοδημοτικής κινητικότητας. Από την απάντηση του κάθε Δήμου θα εξαρτηθεί κατά πόσο ένας Δήμος είναι ελλειμματικός ή πλεονασματικός ως προς τους υπαλλήλους του. Οπότε θα έπρεπε να έχουμε την επίσημη απάντηση του Δήμου Αθηναίων.
2) Σχετικά με το Νόμο για την αξιολόγηση των εργαζομένων επισήμανε ότι η αξιολόγηση γίνεται με μοναδικό στόχο τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Τα ποσοστά που ζητάει ως προς την αξιολόγηση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% κακοί υπάλληλοι τα οποία θα καλεστούν οι διευθυντές της κάθε διεύθυνσης να αποφασίσουν και να τα εισηγηθούν, θα δημιουργήσουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους.
Ο κατακερματισμός των διευθύνσεων, η ανθρωποφαγία μεταξύ των συναδέλφων και η παράλυση του δημόσιου τομέα θα είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Εκτός των άλλων, το 15% των υπαλλήλων οι οποίοι θα κριθούν ως υπάλληλοι κάτω από τη βάση θα αποτελέσουν και την επόμενη δεξαμενή για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο δημόσιο. Όσο για το 60% των υπαλλήλων οι οποίοι θα κριθούν ως μέτριοι, αυτοί θα καθηλώνονται βαθμολογικά και κατά συνέπεια και μισθολογικά αφού δεν θα λαμβάνουν μεγαλύτερα κλιμάκια.
3) Ζητήσαμε στο ίδιο μήκος κύματος με την ομοσπονδία, να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις. Εναλλακτικά προτείναμε και την ενημέρωση των συναδέλφων με περιοδείες του σωματείου στους χώρους δουλειάς.
Τόσο η Δ.Α.Κ.Ε. όσο και η Δημοκρατική Ανατροπή (ΔΗΜΑΡ) καθώς και η Ανανεωτική Κίνηση (πρώην ΠΑ.Σ.Κ.Ε) δεν έκαναν αποδεκτές τις προτάσεις της ΑΣΚ. Η Δ.Α.Κ.Ε. και η Ανανεωτική Κίνηση ήταν αρνητικές τόσο ως προς τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης όσο και προς τις κατά τόπους περιοδείες του Σωματείου για ενημέρωση των εργαζομένων. Η δε Δημοκρατική Ανατροπή δεν τοποθετήθηκε καθόλου.
Ως προς τις αποφάσεις ομοσπονδίας υπήρξε η απάντηση της πλειοψηφίας ότι το Σωματείο του Σ.Ε.Δ.Α. αυτοπροσδιορίζεται και δεν ετεροκαθορίζεται από την ομοσπονδία!!!
Η άρνηση για΄σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης με δεδομένο τις επικείμενες απολύσεις 4.000 συναδέλφων από την ΤΑ, το επικείμενο σχέδιο αξιολόγησης των υπαλλήλων, την ενδοδημοτική κινητικότητα καθώς και τις μαζικές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ και Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Με τέτοιες καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τι άλλο θα περίμενε να γίνει ένα σωματείο για να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του; Δεν θεωρούνται σοβαρά τα παραπάνω θέματα για το εργασιακό μας μέλλον; Μήπως τελικά η άρνηση σημαίνει κατάφαση (έστω και συγκαλυμμένα) και σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική στον εργασιακό μεσαίωνα που μας περιμένει;
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Μέλη της Α.Σ.Κ. στο διοικητικό συμβούλιο
του Σ.Ε.Δ.Α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου